Ekspresy kawowe gastronomiczne

Kawa z ekspresu, jak marzenie!. Od dawna próbowałam dostać się na staż, do jednej z restauracji, która miała bardzo dobrą opinię. Zawsze chciałam być barmanką i kelnerką. Dlatego też w tym kierunku poszłam do szkoły. W końcu mi się udało. Pierwsze dni jednak nie były kolorowe. Mimo, że wcześniej miałam do czynienia z urządzeniami gastronomicznymi, okazało się, że na przykład ekspresy kawowe gastronomiczne wcale nie są takie łatwe w obsłudze. Moim zdaniem trzeba było się na prawdę porządnie skupić, aby nauczyć się obsługiwać.Miałam szczęście, że mój szef był wyrozumiały. Stał nade mną tyle czasu, ile tego potrzebowałam. W końcu za to mi płacił i musiał sobie wyszkolić pracownika. Byłam mu za to ogromnie wdzięczna. W pracy czułam się wyśmienicie. Nie było żadnego krzyku, czy maltretowania. W innych miastach, w innych restauracjach często słyszało się o złej atmosferze. Wydaje mi się, że wiele zależy od ludzi. Jeżeli są wyrozumiali to na pewno o wiele lepiej się będzie pracowało. Trzeba tylko na takie osoby trafić i życie będzie piękniejsze.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Strony
    Ciekawe artykuły
    • Domy pod poznaniemDomy pod poznaniem
      Domy pod Poznaniem. Coraz częściej decydujemy się na ucieczkę z wielkiego miasta. Marzymy o cichym i spokojnym miejscu, w którym będziemy mogli żyć bez wielkomiejskiego stresu. Jak wiadomo, taka decyzja …
    • Jakie fugi do jakich płytekJakie fugi do jakich płytek
      Podczas wykładania łazienki glazurą, ostatnim elementem wykończenia ściany będzie położenie pomiędzy płytkami warstwy fugi – powinna być ona odpowiedniej jakości, na tym na pewno nie wolno oszczędzać, bowiem słaba fuga …
    • KOLKA – JAK ZAPOBIEGAĆKOLKA – JAK ZAPOBIEGAĆ
      Przyczyny kolki u małego dziecka nie są do końca określone. Za najbardziej prawdopodobną uznaje się niedojrzałość układu pokarmowego malucha lub nagromadzenie zbyt dużej ilości gazów w jelitach. Jeszcze inni twierdzą, …